Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Ultima eclipsă totală de soare din an, astăzi marți, 13

Mulți români consideră că astăzi, marți, sunt trei ceasuri rele. Pentru unele persoane, ziua de marți, 13, este o combinație și mai de temut...

Luna acoperă discul Soarelui (foto: NASA)
Mulți români consideră că astăzi, marți, sunt trei ceasuri rele. Pentru unele persoane, ziua de marți, 13, este o combinație și mai de temut, considerată aducătoare de ghinion. În plus, astăzi este și ultima eclipsă totală de soare din an.
Unele persoane nici nu ies din casă într-o astfel de zi, iar altele nu încep vreo activitate fără un ritual superstiţios prin care încearcă să alunge răul. Specialiștii spun că în timp ce superstiţia legată de numărul 13 a apărut după 1990, fiind „importată" din Vest odată cu alte credinţe decât cea ortodoxă sau prin filme, frica de ziua de marţi este specifică țării noastre. Specialiștii atrag însă atenția că superstițiile pot duce la apatiția anxietății și a angoaselor.
Apogeul, 4 minute și 2 secunde
Tot astăzi are loc și ultima eclipsă de Soare din an la ora 22:35, ora României. Ea va fi vizibilă în nordul Australiei și Pacificul de Sud. Perioada de totalitate va fi de 4 minute și 2 secunde. Peste 50.000 de turiști au ajuns în zonă în ultimele zile, potrivit reprezentanților Oficiului de turism din Queensland.
Ultima eclipsă totală de Soare a avut loc la 11 iulie 2010, eclipsă ce s-a produs tot în zona Pacificului de Sud.

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.