Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Răsturnare de situaţie: Primăria Timişoara nu mai vrea să cedeze leoaicele de la Zoo. Fundaţia Vier Pfoten ameninţă cu procese!

Asociația Vier Pfoten a organizat pentru ziua de marți o acțiune de transport a patru leoaice din județul Timiș, într-o rezervație din Afri...


FOTO: Arhivă
Asociația Vier Pfoten a organizat pentru ziua de marți o acțiune de transport a patru leoaice din județul Timiș, într-o rezervație din Africa de Sud. Trei dintre ele din grădina zoologică din Timișoara și una aflată în captivitate privată la Sânmartinul Sârbesc. 
Cei de la Vier Pfoten au semnat înțelegerea cu reprezentanții grădinii zoologice pe vremea primarului Gheorghe Ciuhandu, iar noii conducători ai orașului vor să împiedice ca leii să fie duși în rezervația din Africa de Sud. Dan Diaconu,  noul viceprimar al Timișoarei, a declarat că nu va fi de acord cu acest transfer, pentru că Primăria are planuri mari de a moderniza Grădinii Zoologice. La rândul lor, cei de la Vier Pfoten nu vor să se lase și vor veni la Timișoara, conform programului stabilit.
"Există o problemă cu cei de la Primărie. Dar sper să avem parte de înțelegere, pentru că noi avem o înțelegere scrisă cu cei de la Zoo. În cazul în care s-ar anula acest transport, Vier Pfoten ar pierde foarte mulți bani. Este vorba de zeci de mii de euro. În acest caz, vom da în judecată Primăria", a declarat Livia Cimpoeru, purtătorul de cuvânt la Vier Pfoten.
Conform programului stabilit, felinele urmau să fi încărcate într-un camion cu destinația Zurich, de unde, a doua zi, vor fi transferate cu avionul spre Johannesburg. Cele patru leoaice din Timiș au trăit toată viața lor în condiții improprii specie lor, ele urmând să cunoască pentru prima oară mediul natural din care provin.
Grădina zoologică din Timișoara nu poate asigura condiții normale de trai pentru cele trei leoaice. Ele erau ținute în cuști mici, pe când legistația spune că au nevoie de un habitat de câteva mii de metri părtat fără gratii. "Conform  legislației internaționale, un leu trebuie să aibe un habitat de 500 metri pătrat. În acest moment, un leu are la Timișoara doar 42 de metri pătrat", a mai spus Cimpoieru.

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.