Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Ancora din flori pe Bega si navomodele pe apa, dar si parada militara de Ziua Marinei la Timisoara

Toate panzele sus de Ziua Marinei la Timisoara! De Sfanta Marie Mare, timisorenii sunt asteptati la un spectacol “marinaresc”, chiar pe m...


Toate panzele sus de Ziua Marinei la Timisoara! De Sfanta Marie Mare, timisorenii sunt asteptati la un spectacol “marinaresc”, chiar pe malul Begai. Sarbatorim astfel pentru a treia oara consecutiv Ziua Marinei.
Ziua Marinei la Timisoara isi deschide portile, oficial, miercuri, 15 august, la ora 10:00, cu un ceremonial militar la care vor fi prezente Garda de Onoare si muzica militara a Brigazii 18 Infanterie Banat. Se va intona imnul de stat si se va dezveli o placuta comemorativa dedicata aniversarii a 280 de ani de la prima cursa a unui vapor pe Bega, care a navigat pana la Pancevo. In plus, va fi lansata pe apa o ancora de flori, in memoria eroilor marinari, iar Fanfara Garnizoanei Timisoara va sustine un concert.
Programul continua cu lansarea la apa a navomodelelor participante la concursuri nationale si internationale, piese de valoare ale Clubului Sportiv Municipal. Multe dintre navomodele vor putea fi admirate si in expozitia ce va fi deschisa publicului inca de dimineata. Totodata, timisorenii vor putea urmari si o expozitie de carti postale din vasta colectie a lui Octavian Lescu. In plus, in premiera, la Ziua Marinei, se vor putea admira si machete de tehnica militara din colectia Garnizoanei Timisoara.
Aventura marinareasca va continua cu o parada a ambarcatiunilor existente pe Bega, la care vor participa si caiacistii Ovidiu Moise, Bogdan Florescu, Imi Ttacaks, Ciprian Matei, participanti la cateva editii ale Turneului International Danubian, de la Silistra pana la varsarea in Marea Neagra. De asemenea, cei interesati de istoria Portului Timisoara, vor putea consulta cartea “Navigatie pe Bega. Secvente istorice”, o lucrare semnata de Marlen Negrescu si Dan Pura. Manifestarile vor avea loc langa Terasa D’Arc, sub podul din spatele Catedralei.
Evenimentul este organizat si pentru marcarea a 280 de ani de la prima cursa a unui vapor pe Bega, dar si pentru celebrarea Begai, primul canal navigabil din Romania, construit intre anii 1728 – 1760.

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.