Vladimir Tismăneanu l-a atacat, sâmbătă, extrem de dur pe Crin Antonescu, despre care spune că este "probabil cel mai ridicol politici...
Vladimir Tismăneanu l-a atacat, sâmbătă, extrem de dur pe Crin Antonescu, despre care spune că este "probabil cel mai ridicol politician român de după 1989, lipsit de orice urmă de umor, exaltat şi nsăbuit, asemenea unui dictator".
Fostul președinte al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, comisie înfiinţată de Traian Băsescu în 2006, îl compară pe Crin Antonescu cu Nicolae Ceauşescu.
"Cineva scria în urmă nu cu mult timp că a-l acuza de anti-americanism pe Crin Antonescu este o prostie. Oare? Omul este limpede ostil Occidentului democratic pe care îl acuză de câte-n lună şi în stele. Este, trebuie spus, un spirit structural anti-liberal. L-aţi vazut vreodată dialogând? Universul său mental este unul dictatorial. Lipsit de orice urmă de umor, îndrăgostit de sine, autocentrat, exaltat şi nasăbuit, se crede lider providenţial. Unul ca el, vorba Elenei Ceauşescu, se naşte o dată la 500 de ani.", scrie Vladimir Tismăneanu, adăugând: "Cu ce o fi greşit acest popor să aibă parte de un al doilea la distanţă de doar câteva decenii?".
"Faptul că preşedintele interimar îşi îngăduie să-l admonesteze pe ambasadorul Statelor Unite mi se pare de-acum o probă de iraţional şi auto-distructiv infantilism. Dl Mark Gitenstein nu face politica personală la Bucureşti, el reprezinta Statele Unite ale Americii. Răţoielile trufaşe şi aroganţa nombrilistă nu servesc la nimic altceva decât să-l facă pe Crin Antonescu, probabil cel mai ridicol politician român de după 1989, să se simtă important. Aşa îşi rezolvă el complexele de inferioritate", scrie Vladimir Tismăneanu într-o postare pe blog.
"Mă întreb ce spun oamenii întregi la minte din PSD când trebuie să se raporteze la nevrozele lui Crin", adaugă, ca o paranteză, politologul.
"Crin Antonescu nu înţelege, ori nu vrea să înţeleagă, că Statele Unite nu pot accepta anihilarea sistemului democratic-procedural în România, un stat cu care s-au stabilit relaţii, să sperăm durabile, de parteneriat strategic. În mod cert, vitale pentru o Românie independentă şi democratică. Pe Crin Antonescu îl deranjează ceea ce el percepe >poruncile< venind dinspre Washington şi Bruxelles", mai notează Tismăneanu.
În acelaşi context, el arată că virtuţi precum luciditatea, responsabilitatea, onestitatea şi bunul simţ "nu figurează, din păcate, în palmaresul comportamental şi psihologic al lui Crin Antonescu".
"El Crin, acest jalnic desperado, este favoritul lui Felix şi al structurilor din umbră care fac jocurile în România. Ura lui pentru Traian Băsescu este obsesivă şi totală", adaugă Tismăneanu.
Niciun comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.