Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Curtea de Apel Timişoara a dat sentinţa în cazul "Electrica II", după mai multe amânări

Procurorii au arătat că foştii directori ai Electrica au primit de la Lucian Caraiman, în schimbul contractului fraudulos, materiale de con...


Fostul director Livius Milea este acuzat că a „ordonat” afacerile de la Electrica Banat
Procurorii au arătat că foştii directori ai Electrica au primit de la Lucian Caraiman, în schimbul contractului fraudulos, materiale de construcţii şi renovări ale locuinţelor, iar magistraţii de la Curtea de Apel au păstrat pedepsele cu închisoarea, chiar dacă unele au fost reduse.
Rechizitoriul de trimitere în judecată a foştilor directori Electrica şi a omului de afaceri Lucian Caraiman arată că "în schimbul mitei (n.a. primite de foştii directori), filiala Electrica Banat a încredinţat în mod nelegal către S.C. Confort S.A. contracte de execuţie a unor lucrări de reparaţii la căminul de nefamilişti al S.C. Electrica SA în valoare de aproximativ 700.000 RON şi a plătit către această societate preţul unor lucrări neefectuate sau supraevaluate".
Procurorii au arătat că foştii directori ai Electrica au primit de la Lucian Caraiman, în schimbul contractului fraudulos, materiale de construcţii şi renovări ale locuinţelor. Spre exemplu, fostul director general al Electrica Banat, Ioan Livius Milea, a primit materiale de construcţii pentru vila din Sânandrei. Gheorghe Erimescu a primit termopane pentru apartamentul fiului, iar Sorin Boc şi-a renovat casa din Liebling cu materiale primite ca şpagă.
Conform pressalert.ro, instanţa a admis ieri în parte apelurile înainte de DNA şi de unii dintre inculpaţi la sentinţa Tribunalului Timiş. În cazul fostului director Livius Milea şi a lui Ioan Şalvari, curtea de apel a decis ca, pe lângă condamnările decise de tribunal, să le fie aplicată şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcţii de conducere, decizie sau control în cadrul societăţilor comerciale pe o perioadă de patru ani după executarea pedepsei principale pentru infracţiunea de luare de mită. În cazul lui Gheorghe Erimescu pedeapsa pentru luare de mită în formă continuată a fost redusă de la şase ani, la patru ani cu executare.
Sorin Boc a fost condamnat la trei ani de închisoare şi trei ani interzicerea dreptului de a ocupa funcţii de conducere după ispăşirea pedepsei. În cazul Iuliei Crudu, judecătorii au hotărât condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare cu termen de încercare de cinci ani şi interzicerea dreptului de a ocupa funcţii de conducere timp de trei ani. În cazul lui Lucian Caraiman, instanţa a decis reducerea pedepsei de la cinci ani de închisoare şi patru ani interzicerea dreptului de a deţine funcţii la patru ani de puşcărie şi trei ani interzicerea dreptului de a deţine funcţii în societăţi comerciale. Împotriva sentinţei se poate face recurs care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.