Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, a fost condamnat de magistraţii Curţii de A...
Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB), vineri, la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul de tâlhărie, tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri, decizia instanţei nefiind definitivă.
Însă- dincolo de știrea în sine, merită spusă povestea acestei condamnări dictată în cea mai mare grabă posibilă. Poate deloc întâmplător cu votul dat vineri în Parlamentul României pentru suspendarea lui Traian Băsescu și cu faptul că în urmă cu doar două săptămâni senatoarea Sorina Plăcintă și-a anunțat trecerea de la PDL la PNL.
În urmă cu două săptămâni Curtea de Apel București a stabilit ca al doilea termen al procesului lui Andrei Plăcintă să aibă loc vineri, 6 iulie. Cu o zi înainte, mai exact pe 5 iulie, apărătorul lui Andrei Plăcintă, avocatul Roș a făcut dovada că domnia sa nu poate fi prezent la termenul de judecată întrucât va fi plecat din țară, depunând la dosar copia după biletul său de avion. Roș a cerut un termen ulterior revenirii sale în țară. Mai mult, tot joi, 5 iulie, Andrei Plăcintă- diagnosticat de mai mult timp cu ulcer duodenal, a intrat într-un puseu acut al acestei afecțiuni, chestiune care a necesitat internarea sa de urgență la Spitalul Carol Davilla din București. Acutizarea ulcerului duodenal a necesitat intervenție chirurgicală imediată efectuată la același spital.
Vineri la termenul stabilit de CAB, avocații asistenți de la casa de avocatură a maestrului Roș au mai depus la dosar dovezile incapacității fizice a inculpatului Andrei Plăcintă de a fi prezent în instanță, la un loc cu dovezile imposibilității de a fi prezent a apărrătorului său, avocatul Roș.
Judecătoarea nu a fost de acord cu cererea apărătorilor de amânare a termenului, deși procurorul de caz încuvințase acest lucru. Prin urmare, instanța a dispus numirea unui apărător din oficiu și s-a trecut la judecarea pe fond a dosarului lui Andrei Plăcintă, fără ca acesta sau apărătorului lui desemnat să fie prezenți. Instanța nu a admis nici cererea apărătorului din oficiu de amânarea a judecării dosarului și a deliberat pe loc: 11 luni de închisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri și 6 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor.
O amânare a termenului de judecată a dosarului lui Andrei Plăcintă ar fi însemnat -având în vedere că s-a intrat deja în vacanța judecătorească, că a treia înfățișare a procesului s-ar fi petrecut - dacă ar fi fost admisă, în luna septembrie. Însă, intransigența și graba- aproape ieșite din comun, neaceptând amânarea cu un singur termen a procesului ( în ciuda faptului că până și procurorul de ședință fusese de acord cu amânarea), de care a dat dovadă instanța Curții de Apel București în dosarul fiului senatoarei Sorina Plăcintă, și dând verdictul pe loc, nu poate să nu conducă la ideea că s-a dorit o condamnare de urgență. Întâmplător sau nu, chiar în ziua în care parlamentarii USL ( printre care se află de două săptămâni și Sorina Plăcintă) votau în Parlament pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu. Ar mai trebui remarcat și faptul că sentința CAB în dosarul lui Andrei Plăcintă a fost făcută publică cu puține minute înainte de a se trece la vot în Parlament.
Niciun comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.