Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Primele declaraţii ale lui Traian Băsescu după suspendare: Probabil dacă aş avea un al treilea mandat, nu ar mai reuşi suspendarea

Traian Băsescu a fost suspendat, vineri seara, din funcţia de preşedinte al României, după ce propunerea USL a fost votată cu 256 de voturi...


Traian Băsescu
Traian Băsescu a fost suspendat, vineri seara, din funcţia de preşedinte al României, după ce propunerea USL a fost votată cu 256 de voturi "pentru". Preşedintele suspendat va face o declaraţie de presă la ora 22.00. Rămâi pe adevarul.ro, pentru a afla în timp real care este mesajul lui Traian Băsescu.
Declaraţia de presă a preşedintelui a început cu aproximativ 20 de minute mai târziu.Declaraţii importante.
În concluzie, mergem la referendum, dar trebuie să fac câteva precizări.
Vreau să vă aduceţi aminte că în 2007 am fost suspendat cu 322 de voturi, iar astăzi cu 256. Probabil dacă aş avea un al treilea mandat, mi-ar ieşi suspendarea. Să vedem dacă îl termin şi pe ăsta.
În conformitate cu art. 46 lit. e, am depus cerere de soluţionare de natură a conflicutului juridic cu Parlamentul României.
Nu ţin de scaun.
Ca în 2007, şi acum am obligaţia să epuizez toate resursele constituţionale.
Ca atare nu vreau să mi se reproşeze că nu am epuizat resursele constituţionale în lupta cu o majoritate politică care a făcut posibilă o suspendare abuzivă.
Marele argument al suspendacilor este faptul că nu mai am popularitate. Acest lucru nu justifică suspendarea preşedintelui, care are un mandat fix de cinci ani.
Sunt puţini care îşi menţin procentul de 50 plus unu la sută popularitatea.
Amintiţi-vă de popularitatea lui George Bush şi nu s-a apucat nimeni să-l suspende.
Am obligaţia să arat că ştiu să folosesc toate resursele constituţionale pentru a apăra funcţia de preşedinte, nu scaunul lui Traian Băsescu.
Conflictul juridic izvorăşte din articolul 95 al Constituţiei.
Fapte grave înseamnă abuzuri. De exemplu, emiterea de decrete în domenii în care preşedintele n-ar trebui să emită decrete.
Nu există asemenea fapte de abuz în mandatele mele.
Declaraţiile aşa cum au fost analizate de CC nu relevă niciuna fapte în înţelesul Curţii Constituţionale. La nicio declaraţie CC n-a constatat că s-ar constitui o faptă gravă care să încalce Constituţia.
N-am dubii că mergem la referendum.
Sunt vremelnic în această funcţie.
În acuzaţiile făcute la Parlament, am găsit doar false imputări, false reproşuri, care, dacă ar fi luate în consideraţie de preşedinte, ar face din preşedinte un preşedinte mut, care nu se implică, ci doar beneficiază de funcţie.
Preşedintele ales nu poate fi mut! El are obligaţia, în accepţiunea mea, să-şi asume şi momentele dificile (în 2010, am avut probleme cu deficitul bugetar).
Ştiu reproşurile din 2010, ca urmare a declaraţiei din 6 mai, legată de măsurile dificile care urmau. Nimeni altcineva nu avea legitimitatea să le spună românilor că suntem într-o situaţie grea.
Ştiu acel moment, l-am regretat tot timpul. Nu puteam să mă fac că nu ştiu ce urma să se întâmple. Ar fi fost un act de laşitate.
Voi intra în campania de referendum. Sper că modul de organizare va fi unul corect. Sper ca buletinele de vot să se tipărească de-a lungul şi de-a latul ţârii. Sper ca Monitorul Oficial să tipărească buletine înseriate.
Cu adevărul şi cu Constituţia, mergem la referendum.
Voi fi la fel de cinstit ca în campania trecută. Dacă voi reveni în funcţie, va fi în continuare imposibil ca impostorii din politică să negocieze cu mine liniştea românilor.
Vreau să cred că românii nu-şi doresc liniştea din timpul guvernului Iliescu, când s-au construit venele sistemului de corupţie transpartinic.
Mi-a fost extrem de greu în perioada de criză. Mi-a fost greu să-mi asum alături de Guvern şi Parlament măsurile adoptate.
Am conştiinţa împăcată că am reuşit să trecem ţara dincolo de momentul de risc maxim. Le mulţumesc românilor care au acceptat acele măsuri.
Despre Victor Ponta: Acest om minte cu o senitate incredibilă.
N-am plecat dintr-un singur motiv. Din ordinul premierului, ministerul de Externe a refuzat să trimită lista preşedintelui.
Cred că Ponta nu va putea fi un politician, pentru că are impresia că se poate minţi cu seninătate.
Uitaţi-vă de zece ori când primiţi informaţii de la Ponta.
La masterul din Catania mă refeream când am spus "dottore".
Mandatul către preşedintele interimar după ce CC constatată vacantarea.
Nu accept să-mi fie imputat faptul că am încălcat Constituţia.

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.