Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

REFERAT DNA: Există indicii că Marta se baza pe relaţiile din guvern ale lui Elan Schwartzenberg pentru a-i menţine în funcţii pe Blejnar şi Comăniţă

Referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în care se cere arestarea preventivă a unsprezece inculpaţi şi a înca şase inculpaţi care, în a...



Referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în care se cere arestarea preventivă a unsprezece inculpaţi şi a înca şase inculpaţi care, în acest moment, se sustrag anchetei, dezvăluie amănunte spectaculoase referitoare la reţelele de crimă organizată care fac afaceri cu produse petroliere.

Astfel, fostul preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, apare în dosarul în care procurorii DNA au făcut, luni, aproximativ 40 de percheziţii, în calitate de învinuit pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Aşa cum RL a arătat încă de la început, capul reţelei destructurate de procurorii anticorupţie la începutul acestei săptămâni, este constănţeanul Radu Nemeş, alături de Codruţ Marta, fostul şef de Cabinet al lui Blejnar, şi de George Guliu, asociat al lui Nemeş în firma EXCELLA REAL GROUP.

În acest moment, Radu Nemeş, alături de soţia sa Diana, de Codruţ Marta şi de încă trei complici, se sustrag urmăririi penale, DNA cerând pentru aceştia emiterea unui mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile.

Pe parcursul anchetei, procurorii au monitorizat atât convorbirile telefonice purtate de membrii reţelei, cât şi întâlnirile avute de aceştia în diferite locaţii.

Astfel, în cadrul monitorizării operative, procurorii au descoperit faptul că Radu Nemeş s-a întânit, la un moment dat, chiar cu Elan Schwartzenberg, fostul patron al televiziunii realitatea TV şi bun prieten cu Marta şi Blejnar.

De altfel, Schwartzenberg a şi fost audiat de procurorii Parchetului General în dosarul în care aceştia verifică dispariţia subită a lui Codruţ Marta. Soţia fostului şef de cabinet a lui Blejnar a reclamat, în urmă cu o lună, faptul că soţul ei este negăsit.

Din interceptările convorbirilor telefonice rezultă că Marta şi Nemeş încercau să-l convingă pe Sorin Blejnar să nu-şi dea demisia din funcţia de preşedinte ANAF, cel puţin până erau finalizate unele "operaţiuni".

Membrii reţelei au mai fost surprinşi discutând despre faptul că, în cazul demisiei/demiterii lui Blejnar, vor încerca să îl impună la conducerea ANAF pe un fost adjunct al Gărzii Financiare, Viorel Comăniţă, reţinut şi el în acelaşi dosar.

"Astfel, indicii obţinute relevă că Marta Codruţ Alexandru se bazează pentru a asigura menţinerea în funcţie (până la mijlocul lunii aprilie 2012 conform celor discutate cu Nemeş Radu la 1.03.2012) a lui Blejnar Sorin şi Comăniţă Viorel pe relaţiile deţinute de Schwartzenberg Elan la nivelul conducerii aparatului guvernamental de la acel moment. Mai mult, a rezultat că, în situaţia în care schimbarea din funcţie a lui Blejnar Sorin devenea certitudine, cei în cauză intenţionau să-l propună, la acel moment, ca înlocuitor pe numitul Comăniţă Viorel, care a şi susţinut un interviu preliminar cu Nicoleta Nolden, fostă Cristuş, judecător cu grad de Curte de Apel, fost preşedinte al Judecătoriei sectorului 1, actualmente detajat la Ministerul Afacerilor Externe, începând cu data de 01.02.2012, numitul consilier de stat în aparatul propriu de lucru al primului ministru (Mihai Răzvan ungureanu) în data de 22.03.2012", se arată în referatul procurorilor DNA.

Potrivit informaţiilor DNA, la acel moment în cărţi pentru a-i lua locul fostului preşedinte ANAF era şi Sorin Florea, comisarul general adjunct al Gărzii Financiare.

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.