Steven Ausnit,  acum în vârstă de 89 de ani, este fiul marelui industriaş din perioada interbelică, Max Ausnit, şi a decis, în 2012, să investească pentru prima dată în ţara de baştină. Acesta a inaugurat, anul trecut, Centrul Memorial ridicat în onoarea tatălui său, iar acum a fost deschisă parcarea, care în primă fază a costat 1,8 milioane de euro.
Este vorba de parcare de cinci stele, pentru 70 de TIR-uri, 50 de maşini mici şi cinci autobuze. Partea interesantă este legată de facilităţile pe care le oferă parcarea, unul la standardele Uniunii Europene: staţie de carburanţi, restaurant, spălătorie de rufe, sală de relaxare, billiard şi calculatoare.
În scurt timp vor fi gata şi cele nouă camere ale motelului pentru şoferi. Parcarea funcţionează deja, chiar dacă milonarul Steven Ausnit este aşteptat de abia în luna martie să vină în România, la inaugurarea acestei afaceri. O dată cu deschdierea parcării, au primit loc de muncă 30 de persoane. În partea a doua a investiţiei, complexul va mai cuprinde o vulcanizare, o spălătorie de camioane şi maşini, cât şi un supermarket. 

Anul trecut, Steven Ausnit a declarat că are de gând să investească la Lugoj în realizarea unui outlet asemănător cu Parndorful de lângă Viena. Steven Ausnit a părăsit România în 1938, când avea 15 ani. A revenit prima oară după Revoluţie, în anul 1993, iar apoi din nou în 2000.

Cine a fost industriaşul Max Ausnit

Max Ausnit, tatăl lui Steven, s-a născut în anul 1888 la Galaţi, într-o familie de emigranţi din Ucraina. A pus bazele primei întreprinderi de sârmă din vechiul regat al României. După Unirea din 1918, a ajuns în zona Banatului, ca administrator delegat al Uzinelor şi Domeniilor de Fier din Reşiţa, cea mai mare societate pe acţiuni care a existat în România înainte de instaurarea regimului comunist.
A avut fabrici, mine şi proprietăţi la Reşiţa, Anina, Bocşa, Oraviţa, Sasca, Armeniş şi Bozovici. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a rămas în străinătate, retrăgându-se în final în Statele Unite ale Americii, unde a decedat în anul 1959.