Liceul de Arte Plastice din Timişoara. FOTO: Adevărul Liceul funcţionează şi acum într-o clădire din zona centrală, imobil revendicat ...
Liceul funcţionează şi acum într-o clădire din zona centrală, imobil revendicat şi câştigat de vechii proprietari. Aceştia au cerut în instanţă ca primăria, în calitate de for tutelar, să plătească datorii de peste dou milioane de lei.
De-a lungul timpului, s-au purtat mai multe negocieri cu proprietarii care au redobândit clădirea acum şapte ani şi s-a încercat inclusiv cumpărarea spaţiului. În 2007 nu era de vânzare, iar în 2008 cereau 600 de euro pe metru pătrat, suma care se cerea la aceea vreme pentru orice teren din zona centrală. În 2009, proprietarii au ridicat preţul la 1.000 de euro pe metru pătrat. Spaţiul ar fi trebuit să fie eliberat la 1 septembrie 2011.
"La un moment dat, vechea administraţie a intenţionat să mute liceul într-o altă locaţie. Mutarea nu a avut loc deşi, din câte am fost informat administraţia Ciuhandu, ar fi avertizat conducerea şcolii că nu o să le mai plătească utilităţile şi chiria. Conducerea şcolii, pe proprie răspundere, a decis să continue activitatea acolo. Proprietarul clădirii a cerut în instanţă ca Primăria Timişoara, ca for tutelar al şcolii, să plătească chiria. Ne-am trezit săptămâna trecută cu o tentativă de executare silită a primăriei pentru suma de aproximativ 2,1 milioane de lei, tentativă care până la urmă a eşuat datorită unei erori materiale prezente în hotărârea de executarea silită", a spus primarul Nicolae Robu.
Banii reprezintă contravaloarea chiriei din perioada 1 ianuarie 2010 – 30 aprilie 2011, timp în care, conform contractului dintre autorităţi şi proprietari, chiria lunară era de 31.600 de euro. După expirarea contractului, la 1 septembrie 2011, conducerea şcolii s-a înţeles cu proprietarii pentru o chirie simbolică de 1 leu pe lună, însă fără a semna un contract.
"Primaria nu era parte în proces. Ştiam că la un moment dat a fost o dispută, dar nu am ştiut cum s-a finalizat, ce se întâmplă în continuare. Nu am discutat deloc cu conducerea, am aflat direct despre tentativa de executare silită. Voi cere Serviciului Juridic din Primărie să-mi spună împotriva cui trebuie să ne îndreptăm ca să recuperăm banii", a mai spus Nicolae Robu.
Conducerea Liceului de Arte Plastice, dar şi elevii, au organizat de-alungul timpului mai multe licitaţii de lucrări de artă cu scopul de a strânge fonduri pentru plata restanţelor la utilităţi, pe care autorităţile nu le mai plătesc de la încheierea contractului de închiriere
.
.
Niciun comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.