Oamenii de afaceri, firmele, fundaţiile sau asociaţiile care au punctele de lucru în perimetrul Pieţei Unirii şi-au strâns mâna pentru a da o altă faţă uneia dintre cele mai frumoase zone din Timişoara.
 
Asociaţiei Piaţa Unirii cuprinde deja aproximativ 50 de membri, dar în viitor se doreşte să fie cooptaţi cel puţin 150 de persoane. Aceştia vor să schimba faţa mohorâtă a pieţei, unde se întâmplă destul de rar câte un eveniment organizat de municipalitate. În rest, Piaţa Unirii nu oferă mare lucru în afară de numeroase baruri şi cafenele.
 
Iniţiativa aparţine omului de afaceri Adrian Aron, proprietarul magazinului de antichităţi Andreas din Piaţa Unirii.
 
„Vrem să fie un model şi pentru celelalte cartiere istorice din oraş. Piaţa Unirii este un simbol al oraşului, care se doreşte scos în evidenenţă prin acest concept. Dorim să dezvoltăm iniţiativele private, implicarea prin propriile noastre resurse, ale firmelor şi instituţiilor care funcţionează în zonă. Trebuie să ne implicăm în viaţa oreşului nostru, vrem să fim un clopoţel care să dea semnalul în domeniul culturii”, a declarat Adrian Aron.
 
În două săptămâni de când a fost pusă pe picioare asociaţia s-a realizat deja un proiect din care rezultă peste 20 de acţiuni concrete. 

„Sunt 40-50 de firme care au venit alături de noi în două săptămâni. Vom avea în fiecare lună un eveniment major. Spre exemplu, martie va fi luna clădirilor istorice. Vom oferi poveştile despre patrimoniul arhitectural şi cultural al Timişoarei. Este o temă extrem de interesantă. Trebuie să avem acţiuni nu doar de paşte, crăciun şi sărbătoarea nu ştiu cărui sfânt”, a afirmat Cristian Jurj, directorul postului West City Radio. 

Carnaval în Piaţa Unirii
 
Una dintre evenimentele organizate de Asociaţia Piaţa Unirii este carnavalul liceului Nikolaus Lenau, care va avea loc joi seara, de la ora 17.00.
 
„Este o tradiţie de zeci de ani, dar este pentru prima dată când se iese din perimetrul şcolii. Aproximativ 350 de elevi, profesori şi părinţi vor defila cu măşti. Vrem să vedem cum va fi, iar de la anul să facem un eveniment mai mare, care să cuprindă o defilare prin tot centrul oraşului”, a spus Diana Popovici, direct adjunct al liceului. 

Evenimentele au început cu expoziţia Goya, de la Palatul Baroc şi au continuat cu numeroase alte acţiuni. Vor urma degustări de cafea şi vin, expoziţii, karaoke, târg de handmade, cerc filatelic, petreceri cu teme de bal mascat, vizionări de filme şi multe altele.

O inedită expoziţie se pregăteşte la bijuteria lui Gigi Tăuş. „Este o expoziţie de măşti ceramice realizate de Ion Luchitz, care are o colecţie de peste 1.500 de măşti. Pentru că nu avem un spaţiu atât de mare, am ales pentru expoziţie în jur de 200. Niciuna nu seamănă cu alta”, a spus Gigi Tăuş. Deschiderea va va avea loc luni, 16 februarie
.